به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد هادی ایمانیه افزود: کتابخانه ابن سینا، نخستین کتابخانه تخصصی طب سنتی در جنوب کشور است که با منابع ارزشمندی که داراست زمینه تحقیق و پژوهش علاقمندان به طب سنتی و تاریخ پزشکی را فراهم کرده است.
وی اظهار داشت: در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری و برنامه های کلان کشور در بخش نظام ملی سلامت که بر توسعه و تقویت طب سنتی تاکید دارد، دانشگاه علوم پزشکی شیراز طی چهار سال اخیر برنامه های موثر وهمه جانبه ای را طراحی و اجرا کرده که موجب پیشرفت هایی هم در این عرصه شده است.
دکتر ایمانیه بیان کرد: طراحی و اجرای تحقیقات برای بررسی پیشنهادات طب سنتی ایران به منظور پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریها یکی از موارد ضروری برای پیشبرد طب سنتی است که این امکان با راه اندازی مرکز تحقیقات طب سنتی و تاریخ پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای علاقمندانمحقق است.
وی گفت: در این مرکز مباحث طب ایرانی در بوته تحقیقات علمی به ویژه کارآزماییهای بالینی سنجیده می شود و در صورت اثبات علمی و اطمینان از اثربخشی و ایمنی آنها، از این روش ها و محصولات طب سنتی در حفظ و ارتقای سلامت افراد استفاده می شود.
دکتر ایمانیه با اشاره به اینکه معرفی قابلیت های علمی طب سنتی و مکمل به جامعه علمی و اعلام نتایج آخرین تحقیقات جهانی در این حوزه به دانشگاهیان و سایر علاقه مندان، از دیگر موارد ضروری برای پیشرفت در این دانش است، افزود: برای تحقق این هدف، فصلنامه تخصصی طب سنتی و تاریخ پزشکی ابن سینا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز منتشر می شودکه یک ژورنال ثانویه است و مقالات مندرج در ژورنال های معتبر بین المللی را ترجمه و همراه با نقد و بررسی اساتید دانشگاه منتشر می کند.
برنامه تنظیم خانواده و جمعیت ابعاد مهمی از جنبه های بهداشتی، اجتماعی و فرهنگی را شامل میشود
مدیر سلامت جمعیت، خانواده، تغذیه و مدارس در زمینه روز جهانی جمعیت گفت: بیستم تیرماه هر سال مصادف با دهم جولای به عنوان روز جهانی جمعیت نامگذاری شده و شعار امسال روز جهانی جمعیت دسترسی همگانی به خدمات سلامت خانواده و باروری است.
دکتر فریبا مرادی افزود: سلامت در اساسنامه سازمان جهانی بهداشت تحت عنوان خوب بودن کامل از جنبه های فیزیکی، ذهنی، روانی و اجتماعی تعریف شده و صرفاً نبودن بیماری یا ناخوشی اطلاق نمیشود.
وی بیان داشت: سلامت باروری شرایطی است که فرآیند باروری در یک وضعیت خوب بودن کامل فیزیکی، ذهنی و روانی و اجتماعی قرار داشته و صرفاً به معنی نبودن بیماری یا اختلال در فرآیند باروری نیست.
دکتر مرادی اظهار داشت: برنامه های تنظیم خانواده و جمعیت به عنوان یکی از مهمترین و اساسیترین اجزای سلامت باروری است که میتواند نقشی بسیار موثر و کارا در حفظ و ارتقای سلامت جامعه ایفا نماید معرفی کرد.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده، تغذیه و مدارس بیان کرد: تأثیر برنامه تنظیم خانواده و جمعیت منحصر و محدود به کنترل باروری در زن نیست بلکه ابعاد مهمتری نظیر جنبه های بهداشتی، اجتماعی، اقتصادی، حقوقی، روانی و فرهنگی را نیز شامل میشود که هرکدام از این موارد از جایگاه خاص و مهم خود برخوردارند.
نظر شما